Türkiye’den Finlandiya’ya NATO onayı dünyanın gündeminde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası basın, Meclis’ten çıkan kararı okurlarına aktardı. Helsinki’nin, ittifaka resmen kabul edileceği tarih paylaşıldı.

Türkiye'den Finlandiya'ya NATO onayı dünyanın gündeminde

Uluslararası basın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen kararı okuyucularına aktardı. Karar doğrultusunda, İskandinav ülkesi Finlandiya resmen NATO’ya kabul edildi.

Helsinki’nin askeri ittifaka katılım protokolü, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi ve Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyeliğini onayladı.

BBC’nin aktardığına göre, Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurusunu kabul etti ve bu sayede Finlandiya, NATO’nun 31. üyesi oldu. Finlandiya’nın NATO üyeliği, temmuz ayında Litvanya’da gerçekleştirilecek zirvede resmen kabul edilecek.

Bloomberg’in haberine göre, Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir “darbe” anlamına geliyor. İskandinav ülkesinin NATO üyeliği, 30 üye tarafından onaylandı. Ancak İsveç’in üyelik başvurusu, Türkiye ve Macaristan tarafından hala bekletiliyor.

New York Times, Türkiye’nin resmi onayının ardından Finlandiya’nın NATO’ya üyeliğinin, Putin için bir “önemli bir yenilgi” olduğunu belirtti. Bu gelişmenin, Ukrayna’ya yapılan saldırılarla başlayan Batı ile Rusya arasındaki güç dengesinde büyük bir değişikliği temsil ettiği vurgulandı.

CNBC’nin haberine göre, Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği, Rusya sınırı boyunca 1.340 kilometrelik yeni bir NATO bölgesi anlamına geliyor. Ancak Ankara, İsveç’in üyelik başvurusunu henüz onaylamadı.

Türkiye’den Finlandiya’ya NATO onayı dünyanın gündeminde
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kuzey Anadolu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!