Fransa'da gerçekleştirilen bir araştırma, ilaca dirençli epilepsi hastası çocuklarda beyin ameliyatı olan kraniotominin yaşama şansını artırabileceğini gösteriyor. Gilmore Health News tarafından yayınlanan habere göre, bu ameliyat yeni bir umut kaynağı olabilir.

Araştırma, 0-17 yaş aralığındaki 18 bin 292 ilaca dirençli epilepsi hastası üzerinde yapıldı. Bu hastaların 10 bin 240'ı sadece nöbet engelleyici ilaç kullanırken, 5 bin 19'u ilaç tedavisi ve sinir uyarma terapisi aldı. Geriye kalan 3 bin 33 hasta ise ilaç tedavisiyle birlikte kraniotomi ameliyatı geçirdi.

Araştırma sonucunda, 10 yıllık bir incelemenin ardından elde edilen bulgulara göre, sadece ilaç kullanan hastaların %89,27'sinin, ilaç tedavisi ve sinir uyarma terapisi alan hastaların %92,65'inin ve beyin ameliyatı geçiren hastaların ise %98,45'inin hayatta kaldığı görüldü.

Bu sonuçlar, kraniotomi ameliyatı olan çocukların, ilaç tedavisi ve sinir uyarma terapisi gören çocuklara kıyasla daha yüksek bir yaşama şansına sahip olduğunu ortaya koydu.

Trabzon'da çok sayıda ilçede elektrik kesintisi! Trabzon'da çok sayıda ilçede elektrik kesintisi!

Araştırmanın sonuçları, "The Lancet Child & Adolescent Health" dergisinde yayımlandı.