Başkan Genç açıkladı! Ortahisar Belediyesi’nin borcu doğru mu?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bugün Trabzon basını ile bir araya geldi. EYOF’ta düzenlenen basın toplantısında Başkan Ahmet Metin Genç, ilk olarak 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili bir değerlendirmelerde bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bugün Trabzon basını ile bir araya geldi. EYOF’ta düzenlenen basın toplantısında Başkan Ahmet Metin Genç, ilk olarak 31 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili bir değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Genç, “Şehrimizde de ülkemizde olduğu gibi huzur ve sükunet içinde halkımızın iradesi sandığa yansıdı. Yetkileri aldık. Bundan sonra da o iradenin karşılığı olarak halkımıza hizmet etmenin çabası ve gayreti içinde olacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığında gelecek vizyonu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Genç, “Halkımız kendisine hizmet edelim diye bizleri yetkilendirdi. İnşallah bu yetkinin karşılığı üzerine yüklediği sorumlulukla, önümüzdeki 5 yıllık dönemimiz içerisinde, seçim döneminde halkımızla paylaştığımız, söz verdiğimiz bütün işlerimizi icraatlarımızı, bu şehri seven bir evladı olarak daha yaşanabilir şehir olmak noktasında, standartlarını daha yukarı taşımak aracıyla canla başla çalışacağız. Derdiniz bu.. Allah bizi mahçup etmesin” diye konuştu.
Toplantıya kısa bir giriş yaparak başlayan Genç, ardından basın mensuplarına söz verdi. Toplantının interaktif bir şekilde devam etmesi adına toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

Ortahisar Belediyesinde açıklanan rakamlar doğru değil

Soru: Ortahisar Belediye Meclisi toplantısında Kaya’nın ifadesi var: Borçları gördükten sonra 3 gün başım ağrıdı. Bize verilen rakam ile Ortahisar Belediyesi Borçları arasında fark var…

Cevap: Ortahisar Belediye Başkanımız da halkın iradesiyle seçilmiş başkanımız. Ben görevi kendisine devrettim. Ve kendisine başarı dileğimizi o gün de bu gün de ifade etmek istiyorum. Ama tabi bu tür konular belediye meclislerinde gündem olur. Şunu arzu ederdim. Ortahisar Belediyesinin kurucu bir başkanı var. 10 yıl o belediyeyi kurdu ve bir çok projelerimizle halkımızın hizmetinde olduk. Trabzonlular oradaki belediyecilik anlayışımızı da yaptığımız hizmetleri de yüzde 50’sinde fazla oranda takdir ederek bugün şahsıma Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yetki verdi. Dolayasıyla isterdim bu bilgileri doğrudan Ortahisar’ı yöneten belediye başkanından alsaymış daha doğru olurdu.
Bütün Belediye Başkanlarımız halkımıza hizmet için görevlendirdi. Bu işlerde çok fazla polemiklere girmeyeceğim. Ortahisar Belediyesinde bu tür polemikler konusu kamuoyuna yansıdı. Bunların faydası yok.

Ortahisar Belediyemizin, kuruluşundan itibaren Ortahisar Belediyesi ne şekilde kuruldu, 10 yıl boyunlara hangi bütçelerle neleri yaptı, şu an konumu alacağı vereceği borcu ne varsa Trabzon Kamuoyuyla ayrıca paylaşacağım. Bizden bu konuda bilgi alıp kamuoyuna açıklama yapsaydı daha doğru olurdu. Orada açıklanan rakamlar doğru değildir. Doğruları ben resmi olarak ilk meclis toplantımızda da olabilir bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağım.

Bankamatik memurları…

SORU: Ortahisar Belediyesinde görev almayan personel yeni dönemde görev alacak mı? 

CEVAP: 23 tane daire başkanlığı, genel sekreter, idari mekanizması geniş olan platform. Ben ilk gün ki anlayışımı daire başkanları ile paylaştım. Görevini yapan arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Halkımız bize bu görevi hizmet edin diye vermiş. Daha önce aktif görevde olup, şu anda aktif görevi olmayan arkadaşlarımız da yok değil. O arkadaşlardan bilgi sahibiyim. O arkadaşlardan değerlendirdiğim, değerlendireceğim arkadaşlar olacak.
Herkesin görev ve sorumluluğu olması lazım. Bizim bütçemiz halkımızın vergileri ile oluşuyor. Halkın vergileri ile oluşan bütçenin en verimli şekilde kullanılması yetkisi birdeyse, sorumluluğu da bizdedir. Bankamatik, git maşanı al sokakta gez olayını kabul etmiyorum.
Buna ilişkin delil var diye konuşmuyorum. Bu sizin beyanınız.
Bir görevleri olması lazım mı aynen. Sizin gibi düşünüyorum. O konuda teşekkülü sağlayacağız.

Hayvan kesim alanı

SORU: Trazon’da hayvan kesim hanesi ile ilgili bir gelişme var mı? 

CEVAP: Akçaabat’ta kesim evi oluştu. Bir kısım sorunları var onları çözeceğiz. Bunun da yetmeyeceğiz kanaatindeyim. O nedenle bunu yeniden ele alıp değerlendirmemiz lazım. Şehrimiz ilgilendiren çok önemli bir konu. Geçen yıl bunu biz Ortahisar Belediyesi olarak doğrudan yaşadık. Değirmendere Vadisinde bir kısım hastalık tespit edildi, Kurban Pazarını açamadık. Akyazı’da açtık. Akyazı’Da açmak bir çözüm değildi. Bütün halkımızın hoşgörüsüne sığınarak, o ibadeti yapmasını temin ettik. Kesim hane dışında böyle bir konumuz da var. Bunun da şu ana kadar yürütücüsü Ortahisar Beledeyesiydi. Ahmet bey ile oturup konuşacağız. Onların çözümü varsa destek olacağız yoksa yeniden ele alacağız.

Gülcemal ve Faroz Ayasofya hattında halk plajı

SORU: Faroz – Ayasofya hattında halk plajı yapılacak mı?

CEVAP: Yeni mahalledeki alanda ısrarcı olduk. Bütüncül bir dolgu alanı düşünülmüştü. Ben buna gerek olmadığım fikrimi henüz seçildiğinde Murat Başkanımız ile paylaştım. O da makul gördü 1 km’lik alanı boş bıraktı. Yeni dönemde bu bilgiyi de paylaşayım. İsmi Gülcemal olan projemiz uzun zamandır şehrimizin beklentisi. Trabzon7da hep şu konuşuldu, haklı olarak serzenişte bulunuldu. “Denizle bağlantımız kesildi” hepimiz söyledik veya yönetici olarak duyduk.

Şimdi istiyorum ki Ganita’dan başlayıp, Büyükşehir Belediyemizin ürettiği o güzel destinasyon alanını böyle akşam alanını Akyazı’da kadar taşıyalım. İçerisinde doğrudan denize girilecek alan da olsun. Devamında tahkikatı bitmiş 250 dönümlük alan ve 500 dönümlük alanı yoğunlaştırmaya yeşille donatalım. Orada hem gençlerimize, büyüklerimize, bu şehre gelen ziyaretçilerimize yaşam alanı oluşturalım, denizle de buluşturalım. Aracım bu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli ilgileneceğim 3 konudan biri olacak. Bu dönem bu konuyu bitireceğim Allah nasip ederse!

SORU: Trabzon’da ihmaller sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımızla ilgili yargının istediği belgeler verilecek mi?
CEVAP. Geçen yıl Akyazı ve Yalıncak7 ya ki kazananlardan dolayı hayatını kabedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Kurumsal olarak doğrudan ilgilendiren konudur. Ben şeffaf bir yönetim anlayışına sahibim. Sorumluluğu olan, bizim uhdemizde kurumsal manada sorumluluğu olan her kimse veya yargı sürecinde adaletin istediği hangi belge varsa, bunu şeffaf ve açık şekilde adliyemizle paylaşırız. Sorumlu kim varsa bu konuda o sorumluluğun gereği hukuk neyi gerektiriyorsa bize düşen adımı atarız, yargının kararının da uygularız.
SORU: Çağrı Merkezi ile ilgili yeni bir gelişme var mı?
CEVAP: Süleyman Soylu bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Çağrı merkezi daha birkaç ilimizde kuruldu, ama bizim ilimizde kapasitesi biraz daha fazla kuruldu. 350 kardeşimiz, onların ekonomisini ilgilendiren bir istihdam alanı oluşturuldu.
Şu anda bu çağrı merkezinin kapatılması konusu şehrin kamuoyunun gündemine geldi.Bakanlığın bu konuda yeni bir anlayışı yürürlüğe koyma konusunda iradesi fikri var. 350 arkadaşımızın hukuku ile ilgili bu talebi bir iki kez, Ankara ile temasım oldu. Hem bizim bakanımızla, milletvekillerimizle süreci sürdürüyoruz. İnşallah şu meclis işimiz de var. Cumartesi günü.. Pazartesi Salı Ankara’da ki temaslarımızla, İçişleri Bakanlığı ile doğrudan heyet olarak gidip görüşmek planımız..
Belediye Başkanı bu şehrin ekonomisini de, istihdamı düşünmek zorunda. Bu adımı atacağım. Bunu da Akşam Bakanımız ile paylaşacağım.

HAFİF RAYLI SİSTEM, PROTOKOLÜ İMZALANIYOR…
SORU: Sanayi Sitelerinin taşınması…
CEVAP: Ulaştırma Bakanımız ile görüştüm. Proje tanıtım toplantımızda 3 konu ile doğrudan ilgileneceğim… Sene ay, gün, saat dahil olmak üzere Trabzon halkına söz verdim. Hafif Raylı Sistem, bir tanesi yapıldığı zaman şehrimizin dışında olmakla birlikte şu anda şehrimizin merkezinde ve en düz yerinde kalan Değirmendere’de ki 5 tane sanayi sitemizin, oradaki esnafımızın nakli, bir diğeri de Gülcemal Projesiydi..
Akşam Bakanımızla paylaştım. 24 Nisan Çarşamba Günü Hafif Raylı Sistemle ilgili Genel Müdürümüz Trabzon’da olacak. Protokolümüzü Trabzon Belediyesi ve Ulaştırma Altyapı bakanlığı Genel Müdürlüğü ile imzalıyoruz. Bu sıcak bilgiyi TrabzonKamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Bunun bir Trabzon evladı olarak heyecanını şimdiden duyduğumuzu paylaşmak istiyorum. Bismillah diyip başlıyoruz.
Hafif Raylı Sistemi, sadece ulaşımla ilgili kent içi trafik sorununu çözmesinden ziyade bir tRabzonlu olarak bu konuda hayıflanıyorum. Samsun’da olsun Trabzonda da olsun. Hafif Raylı sistem, Gülcemal Projesi ve Sanayi Siteleri ile trabzon7a bir levrek daha atlatmak istiyorum. Bu şehir bizi yetiştirmiş. Kuvvet vermiş, güç vermiş, irade vermiş bu şehre borcum, yapacağım bunu. Gücümüz var.
Bu hizmetleri Trabzon artık kazansın. Daha geleceğe dair neler yapabiliriz onları konuşalım.
8.,7 km’lik kısmı Akyazı ile Meydan arasında. Bu dönem onu bitireceğiz Allah nasip ederse. Proje Akyazı ile Üniversite arasında devam edecek. O da tamamlandıktan sonra 824 bin kişi şehrimizde yaşayan nüfus. Ama bu nüfusun 340 bin civarı Ortahisar’da. Akçaabat, Yomra ile birlikte 500 bin nüfus bu merkez destinasyon alanlarında yaşıyor. Dolayasıyla Hafif Raylı Sistemin Akçaabat ve Yomra ile bağlanması zaruridir. Ondan sonra bu şekilde devam edecek.

TURİZM SÜRECİ…
SORU: Turizm süreci nasıl yönetilecek?
CEVAP: Gen yıl turizmden dolayı şehrin girdisi 1 milyar 76 milyon dolar. Ben Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını biraz daha üst ölçekte düşünmek istiyorum.
Büyükşehir Belediye Başkanı olarak söylüyorum. Fazla yetkileri var. Ben bunu ilçe belediye başkanı olarak söylediğimde, “İlçe Belediye Başkanı yetki istiyor” diye algılandı. Belediyecilik iş ve işlemleri daha ziyade ilçe belediyesi tarafından yapılması lazım. İmar bütünlüğü, yatırımı, gelişimi, istihdamı, gelişen trendi büyükşehir vizyonunda olması lazım.
Büyükşehir Belediye Başkanı turizmle ilgili nereden geliyor turist İngiltere’den, İngiltere’ye gitmesi şehri tanıtması lazım. Büyükşehir Belediyesinin üst koordinasyon görevi olması lazım.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Şalpazarı Geyikli Mahallesindeki mezarlıktan sorumlu…
Bunun daha sistematiğe girmesi lazım.
Turizm üst ölçek, ilgilenmemiz gereken alan.
126 milyon dolar fındık girdisi var. Ama 1 milyar 76 milyon dolar turizm girdisi var. Şimdi Somon ihracatı var. Bunlarla ilgilenmeniz lazım.
Ben geçen yıl şehre gelen ziyaretçilere tercih sebebini sordum. Güven dediler.. Güveni kaybettiğinizde bütün özellikleriniz gider. O güveni kaybetmememiz lazım. Güven suistimal ile kaybedilir. 11 liralık yemeğe 27 lira isterseniz suistimaller.
Dün vali bey ile görüştüm. Süratle turizm paydaşları ile büyükşehir olarak bir araya gelip toplantı yapacağız. Bu sezonu en iyi şekilde nasıl geçiririz, belediye olarak bizden ne istiyorsunuz… Bu suistimalleri duymayacağım. Onlarla bu ekonomi Trabzon’a geliyor.
Ben hep söylüyorum. Ne olur ayağımıza sıkmayalım.
onların da işini kolaylaştıracak adımlar neyse onları atacağız.
Bu iş sadece zabıta tedbirleri ile çözülmez. Bu iş şuurla, farkındalıklar çözülecek.
Bu dinamik sektörümüzü geliştirelim.
Geçen yıl Bakü’den doğrudan uçuş seferleri başladı. İlk karşılamaya gittim uçağa su tutuk. Şimdi Gürcistan Tiflis ile başlayacak. Adil Karaismailoğlu bakanımız Kıbrıs ile başlattı. Abdulkadir Uraloğlu bakanımız devam ediyor.
akvaryum ile ilgil sezon bitmesine rağmen yabancı ziyaretçi sayısı fazla gördüm. Gürcistan’dan sağlık turizmi ile gelen bütün ziyaretçiler Akvaryum’un ziyaret etmiş.
Bu çeşitliliği arttırmamız lazım. Fazla olursa kalma sayısı aratacak. Gün olarak artacak, saat olarak artması bile şehrin ekonomisine katkıdır. Bu nedenle bu hepimizin koruyup kollaması, alandır.
TRABZON’UN SANAT MERKEZİ İSTİYOR
Trabzon bir tane değil 2 tane Kültür Sanat Merkezi istiyor. 2014’de sözümüzde. Ayni Aker, 19 Mayıs’a yaşam alanı haline getireceğiz. Ne istediysek orada oldu. Yavuz Selim’de ki futbol oynatma sözümüz de var. Konsepti açıkladık.
Yapı olacaksa sadece Kültür Sanat Merkezi olsun dedim. O sözümüzün arkasındayız. Küçük bir Kültür Sanat Merkezi orada olabilir. Daha büyük Kültür Sanat merkezine şehrimizin ihtiyacı var. Hem kültürel faaliyetlerin, hem de bütün sanat disiplinlerinin eş zamanlı icra edileceği bir sanat merkezine ihtiyacımız var. Bu projeksiyonda var.
Tiyatro ile ilgili biz Ortahisar Belediyesi olarak şehrimizde 12 / 13 tane Tiyatromuz var.
Önceki yıl Trabzon Tiyatro Festivali yaptık. Geçen yıl arttırdık Akçaabat ve Bulancak dahil oldu. Ay sonu itibariyle yine onu devam ettiriyoruz. Bölgesellik geçtik.
1 Mıyas’ta Uluslarası Tiyator Festivali. Ben mutlaka destek olacağım. Uluslararası niteliği olan her faaliyete destek olacağım. Her yıl yapılanı bu yıl da yapacağız. Uluslararası etkinlik bu şehrin tanıtımına doğrudan katkıdır. Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerimiz, bir kısım ülkelerimiz de oluyor. Onu geliştirmek arzumuzdur.
Tarihi bir şehir diyoruz ama altını dolduramıyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Ticaret Odası var, Valiliğimiz yukarı hasarda kazı çalışması yaptık. Sur dininde de başlatılan kazı çalışmasında ilk yüzyıla ait kalıntı ve bulgulara rastlandı. Arkeo Park Şeklinde yapacağız. Adrian Limanı alanı da ortaya çıktı. Orayı da daha güzelleştirin, entegre tarihi aks oluşturmak istiyoruz. Kazıya da Yukarı Hisarda devam edeceğiz.
Trabzon tarihi bir şehir ama örttük. Kommenos Dönemi kalıntıları Yukarı Hisarda, İlk yüzyıl kalıntıları Aşağı Hisar’da..
Onun için 2009’da “Yıkan belediye başkanları daha çok anılacak” dedim. Yıkıp hiçbir şey yapmayalım, o bile hizmettir. Bu konuda güzel adımlar atmak istiyorum.

Soru: Ekolojik Köprüler ve üst geçitlerin ışıklandırılması
Cevap: Bilim Merkezimiz mücavirimizde Avrasya Pazarımız var. Pazarkapı Çalışmamımızı sürenle peyzajıyla bitikten sonra eş zamanlı olarak da orayı Ganita’ya bağlayacak ekolojik köprü fikri vardı. Onu sağlayacağız. Eş zamanlı olarak ışıklandırma konusu gündemimize aldık. Karayollarımız ile paylaşırız, yakıştığı şekliyle şehrimize kazandırırız.
Soru: Turizmin Batıya kaydırılması…
Cevap: TURİZMİ 12 aya yaymamız lazım. Buna ilişkin lokasyonlarının var. Ben şu fikri savunuyorum. Faruk Özal Bakanımız döneminde Çakıngöl ile ilgili bir çalışma başlatıldı. Maçka’da Meryem Ana Vadimizde inanç turizmi var. Dağ turizmi, kayak turizmi ve oradan da Santa$ya bağlanıyorsunuz. Daha çok turistin şehirde kalması fırsatı olur. Çakargöl mevzusuna çalışıyoruz. Projelerimizi arasına aldık. Meryem Ana’dan Cami Boğazı mevkisi arasında yol tamamlandı. Çakırgöl ile ilgili olan projeksiyon devam edecek.
ŞEİHrin batı tarafında destinasyonlarımız var. Hıdırnebi ile ilgili 2 projemiz var. Karadağ bölgemiz, Haçka Yaylası.. Daha batımızda Sis Dağı, Erikbeli, Kadıralak…
Üst projeksiyon ile Yeşil Yol Çalışması başlatıldı. Turizme alt yapı hazırlamak.
Körfezden veya Suudi Arabistan’dan gelen ziyaretçilerimiz sadece Uzungöl ile bağlı kalmıyor. Erişimi sağlarsak daha güzel adımlar atarız, lokasyonlar oluştururuz.
SORU: KATI ATIK TOPLAMA BEDELLERİ
Cevap: Seçim döneminde bu halkımızın şikayeti olarak geldi. Bu şikayeti bir yönüyle haklı buluyorum. Katı Atık Bertaraf Bedelini, hem toplama hem de bertaraf bedeli olarak 2 ayrı şekilde tahsil ediliyor. Bu yasal. Bertaraf Büyükşehir, toplama Ortahisar. Dolayasıyla 2 ayrı belediyeye gidiyor, 2 ayrı hizmet yapıldığı için. Şu yönü vatandaşımız açısından bizi rahatsız ediyor. 2$sinden ayrı ayrı KTDV tdail ediliyor. Bedeli birleştireceğiz o yükten kurtulacağız.
SORU: SU FATURALARININ ENFLASYON ORANINDA ARTIŞI
Cevap: Bu konuyla ilgili söz vermedim ama onu değerlendirmek lazım. Halkımız “başkanım su faturası elektrik turasını geçiyor” serzenişi var. Aylık enflasyon güncellemesi ile tahakkuk eden bedel olması hasebiyle o konuda bir değerlendirme yapacağız. TİSki önemli bir kuruluşumuz. Sahada şikayet fazla aldığımız kurum. Su konunun bedelinin enflasyon oranıyla değerlendirilmesi konusu değerlendireceğiz. O konuda bir açıklama şimdi yapmayayım.

BELEDİYE TESİSLERİ SATILMAYACAK
En alt grup emeklilerimizle ilgili desteklerimiz olacak. Su konusunda da indirimli tarife uygulayacağız. Bütün bunların çalışmasını yeni TİSKi kadromuzla beraber anlayış ortaya koyacağız. Emeklilerimizle ilgili, öğrencilerimizle ilgili. Öğrencilerimize su, ulaşım, doğalgaz konusunda desteklerimiz olacak. Sosyal bedeyiciliği ön plana çıkarıyoruz.

TESİSLERDEN EMEKLİ VE ÖĞRENCİLER İNDİRİMLİ YARARLANACAK
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Sosyal Tesisindeyiz. Ganita’da, EYOF’taki gibi belediye tesislerimiz aynı anlayışla devam edecek. Yeni dönemde bunlar özelleştirilecek satılık gibi. Bu kesimlerimizde kendi tesislerimizde nasıl kolaylık sağlayabiliri, bunlarla ilgili çalışma yaptıracağım. Onu da halkımızla paylaşacağız. Belediye tesisi standardı tamam, ama ismi üstünde. Belediyeyi ait tesis olması hasebiyle sosyal yönümüzle emeklimiz, öğrencimiz daha farklı fiyatlarla bu tesislerimizden istifade etsin. Odunda çalışmasını yaptırıyorum.

FİLİSTİN PANKARTININ KALDIRILMASI VE YERENİ EASILMASI
Böyle polemikler yaşandı. Ben inanıyorum ki Ahmet bey de rahatsız oldu. Zaten rahatsız oldu ki bu konuda geri adım atığını arkadaşlar bize iletti. Hem oradaki Filistin ile ilgili zulmeden, katledilen Filistin’de ki kardeşlerimize onların yanında olduğumuzu haykıra anlayışı önce oradan aldılar sonra başka alana taşıdılar. Bu güzel olumlu gelişme. Bazen hata yaparsınız ama geri adım da atarsınız..
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN PORTRESİNİN ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANLIK MAKAMINDAN KALDIRILMASI
Üzüldüm. Ortahisar Belediye başkanımızın bundan da geri adım atmasını makamında Cumhurbaşkanımızın makamında portresini bulundurmasını (Dün bu şekilde açıklandı) olumlu gelişme olarak bulduğumu ifade edeyim.
Pankartın kaldırılması başka bir şey. Atatürk de hepimizin müştereği. Atatürk üzerinden siyasi argüman üretmeyelim. Bu en çok Atatürk’e haksızlıktır.
Pankartlar üzerrinden polemik oluşturmayalım. Ahmet Beyi de attığı adımdan dolayı teşekkür ediyorum. Ahmet bey de seçilmiş belediye başkanıdır. 18 belediye başkanı el ele verelim, polemikten uzak bizden beklenen hizmetleri yerine getirelim.
ORTAHİSAR BELEDİYESİNİN, BÜYÜKŞEHİR’İN ALANINDAKİ PROJE VAATLERİ
Ortahisar Belediyesinin Büyükşehir belediye alanlarında olsa bile o alanlara ilişkin proje üretmesi kıymetlidi. Bizim hem Gülcemal hem de Hafif Raylı sistemle ilgili projemiz var. Biz bunların haftaya protokol imzalayıp başlayacağız. Ebu çalışmalar büyükşehir Belediyesi uhdesinde yürüyecektir. Ortahiszar’da yapılacak çalışmalarla ilgili tabiki istişare içerisinde olacağız.
ESKİ TERMİNAL BİNASININ ALANI
Terminal binası ve arsasını satmayacağız. Bizim kararımız bu şekilde. Orayı bir bütüncül gözle, perspektifle ele almamız lazım. Sanayi sitelerinin dönüşümü ile bütüncül gözle en düz alanımızı, şehre yakışır silüete halle getirmeden iyi yapalım, güzel yapılaşsın. İmarı ile mimarı ile şehre yakışır şekilde.
Şehre en önemli ulaşım destinasyon. Havalimanı, giriyoruz Üniversite yerleşkesi. Sonra kötü bir görsel bizi karşılıyor. Buna şehircilik açısından itirazımız var. Bu sürdürülebilir değil. Orayı yeni vizyon ile ele alacağız. E
çimento Fabrikasının 80 dönümlük alanı mülkiyetinde fabrika sahibinin.

Başkan Genç açıkladı! Ortahisar Belediyesi’nin borcu doğru mu?
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kuzey Anadolu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!