Bakan Uraloğlu Trabzon’daki seçim sonuçları için açıklamada bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün sabah kahvaltısında Trabzon basını ile bir araya geldi. Ankara’da düzenlenen Trabzon Tanıtım Günlerini takip etmek için gelen basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Uraloğlu, Trabzon kamuoyunun aklındaki bir çok soruya açıklık getirdi.
Bakan Uraloğlu, Trabzon’da 20 bin km’lik yol ağı bulunduğuna dikkat çekerek, “Ulaşım hizmetlerinin zor olduğu biraz daha pahalı olduğu bir coğrafya.. Çok şükür ciddi aşama kat ettik. Ana arterlere ciddi sıkıntımız olmadığını söyleyebilirim. Genel anlamda güzel işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
BAKANLIĞI 1. DERECE İLGİLENDİREN GÜNEY ÇEVRE YOLUDUR
Trabzon’da ilerleyen zamanlarda yol ihtiyacı olacağına da dikkat çekerek, Bakan Uraloğlu, bu noktada Güney Çevre Yolunun önemine dikkat çekti. Bakan Uraloğlu, “ Onu ilerleyen zamanlarda bir yol ihtiyacının olacağını biz zaten geçmişten beri ön görüyorduk. Bu rakamlar onu teyit etti. Trabzon için birinci derecede Güney Çevre Yolunu hayata geçirmemiz lazım. Bu yaklaşık 44 km’lik proje. 1. Etabı Akçakale ile Mersin arasında 16 km.. 16 km’nin 13 km’si tünel, 1 km’si köprü viyadük, 2 km’si yol.. Ondan dolayı 3 etap halinde yapalım diye düşündük. 2. Etap Kanuni’yi de katarsak orta kesimi, 3. Etabı da yine Değirmendere Vadisi ile Yomra, hatta Arsin girişi.
Başladık ve bundan sonra inşallah daha hızlı devam ettireceğiz. Şehrimizde bakanlığı 1. Derecede ilgilendiren Güney Çevre Yoludur..
RAYLI SİSTEM 2028’E YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILACAK
Sonrasında sizlerin de takip ettiği raylı sistem. Büyükşehir Belediyesinin ön çalışmalar yaptığı Raylı Sistem Projesi var. Epey uzun zamandır konuşuluyor. Büyükşehir bir aşamaya getirip, bizden talep edince bakanlığımızın bünyesine aldık. 2 gün önce protokol imzalandı. Sorumluluk bize geçti. Elbette orada Büyükşehir ve diğer belediyelerle iş birliği yapmak durumundayız. Projesini hızlıca yapalım diyoruz. Ondan sonra yapımına başlayacağız. Hem şehir içi trafiğini rahatlatacak, hem de vizyon projesi.
Raylı sistemler tek başına kar eden sistemler değil. O projeyi 2028’e kadar bitirebilir miyiz, o gayretle çıkacağız” dedi.
Bakanlığın Trabzon’da devam eden diğer projeleri ile ilgili de bilgi veren Bakan Uraloğlu, “Maçka’dan gelip Değirmendere’ye inen tünel. Onun kazıları bitti. Boztepe’den gelip Değirmendere’ye bağlanacak hat var. Onu da yaptığımızda Kanuni Bulvarının doğu bağlantısını yapmış olacağız.
Uzungöl Of Çaykara yolu var orada devam ediyoruz.
Biz orada Büyükşehir Belediyesini de çeşitli şekillerde destekleyeceğiz. İlçe belediyeleri ile kendi sorumluluğu noktasında yapılması gerekenleri yapacaklar. Önümüzdeki süreçte Trabzon ulaşım problemlerinin daha az konuşulduğunu göreceğiz.
Belediyesinden, Karayollarına kadar gerçekten çok iş yaptık. Ama daha ihtiyaç var mı, var. Onları da yapmaya devam edeceğiz” dedi.
YENİ HAVALİMANI, BU YILIN SONU VEYA ÖNÜMÜZDEKİ YIL İHALEYE ÇIKABİLİR
Trabzon Havalimanı ile ilgili olarak ise Bakan Uraloğlu, “Trabzon Havalimanı, pist boyu çok istenen büyüklükte değil. 2 bin 650 metre civarında. Mania hatları var. Özellikle bu turist hareketlerinden, orası artık ihtiyacı karşılama noktasından biraz daha uzaklaştı.
Biz yeni havalimanını yapınca kadar, ki projesini bitirdik, yatırım programına aldık. Bugün başlasak 6 sene, belki 7 sene.. Ancak yeni havalimanı yapılıncaya kadar ihtiyaç devam edecek. O zamana kadar ihtiyacı karşılamak için Trabzon Havalimanında iyileştirme çalışmaları yapıldı. Onların bir kısmı hizmete açılacak.
Bu yılın sonu, belki önümüzdeki yıl ihaleyi yapmak istiyoruz. En azından 2030’lu yıllarda orası da hizmet vermeye devam etsin” dedi.
YENİ HAVALİMANI NEDEN DOĞUYA KAYDIRILAMIYOR?
Yeni Trabzon Havalimanının, Trabzonspor’un ve KTÜ Sahil Tesislerinin önüne denk gelmesi ile ilgili daha doğuya kaydırılıp kaldırılamaycağı yönünde ki soruya ise Bakan Uraloğlu, “Daha doğuya doğru maalesef kaydırılamıyor. Hemen kuzey ve doğuda çok büyük bir longoz var. Onun öncelikle teknik olarak doldurulup stabil hale getirilmesi sıkıntı. Maliyet olarak karşılanabilir değil. Bu 2 sebepten dolayı havalimanı birazcık daha doğuya kaydırılamıyor” dedi.
ÇÖMLEKÇİ KAVŞAĞINDA, KUZEY TARAFINDAKİ TÜNELE 3. ŞERİT AÇILACAK
Çömlekçi Kavşağında yaşanan trafik yoğunluğu ile ilgil soruya ise Bakan Uraloğlu, “ Çömlekçi ile ilgili Liman Kavşağı kapatılınca, trafikte nispeten rahatlama oldu. Öncelikle kuzey taraftaki tüpe 3. Bir şerit açma projemiz var. Bu kısa vadeli bir çözüm. Uzun vadeli orada bizim tünel projemiz vardı. Değirmendere’ye yakın noktadan girecekti.
Tüm Trabzon yöneticileri bir araya geldiğimizde genel ekseriyet yapılmaması yönünde irade ortaya koydu.
Orada sıkışıklık var. Uzun vadede Güney Çevre Yolu yapıldığında o bölge de , şehir içi kalacak. Raylı sistem hayata geçirilecek.. Genel anlamda bu dediklerimizi hayata geçirebilirsek, orada trafikte rahatlamış olur” diye konuştu.
TRABZON – ERZİNCAN DEMİRYOLU PROJESİ
Trabzon Erzincan Demiryolu ile ilgili gelen soruya ise Bakan Uraloğlu, “Demiryolu ile ilgili şimdiye kadar konuşulan bunun Erzincan üzerinden Trabzon’a ya da Karadeniz’e nereden inmesiydi.
Yani sonuçta teknik insanlar oturur çalışır, bunun olabilirliğini, alternatifleriyle ortaya koyarlar. Sonra o çalışmanın etrafında daire çizersiniz o dairede siyasettir. Siyasette kararı verir nereden olacağı ile ilgili.. Sadece Rize’den gelecek, Trabzon’dan gelecek, Kürtün’den gelecek. Elbette her il kendi üzerinden inmesini ister. Bu da normal bir yaklaşımdır.
Bunu ortaya koymak lazım. Trabzon’da demiryolunu biz çok konuştuk. Ne taşıyacağız. Yük noktasında elimizde nasıl kapasite var.
SAMSUN – TRABZON DEMİRYOLU DAHA DOĞRU OLANI
Burada yolcu nerede? Sahil şeridinde. Samsun’a kadar oradan inin Merzifon hattı var.
Doğru olanın sahilden olduğunu düşünüyoruz.
Öbür taraftan avam projeler var.
Bunun daha doğru olanı sahilden olduğunu düşünüyoruz. Orayla ilgili proje çalışması başlattık. Zor bir proje. Artık gelişen imkan ve teknolojilerle daha hızlı yapıyoruz. Birinci devredecek sahilden yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Ön proje noktasında çalışma başlattık. Kati projeleri 2 – 3 sene sürer, ondan sonra da yapımını planlayacağız” dedi.

TRABZON’DA SEÇİM SONUÇLARI
Seçim süreci ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Bakan Uraloğlu, “Seçim sürecinde talepler, verilen sözler noktasında gerçekten şuna dikkat etmeye çalıştık. Söz vermişsek takip edip, yerine getirme saikiyle sözler verdik. Gerek doğrudan vatandaşın veya belediye başkanlarımızın bize getirdiği “Bu proje bizim için öncelik değildir, ilerleyen zamanlarda konuşalım” dediğimiz şeyler oldu.
Yarın onların hepsi ki iletişimin bu kadar geliştiği ortamda, yarın karşımıza çıkıyor zaten. Biz onun çıkmasından bağımsız, kendi sözümüzü tutalım, ya da tutabileceğimiz sözleri verelim diye yaklaştık.
Trabzonn’da bizim iddiamız büyükşehirlerde birinci olmaktı. Seçimlerden önce
Trabzon’da 1. Olmamıza çok sevindik mi sevinmedik. Beklentimiz bu değildi. Anketler öyle göstermiyordu. Ama gerçek fotoğraf sandıktan çıkandır.

Beklediğimizin daha altında oldu. Buradan çıkarılması gereken sonuçlar var.. Ortahisar noktasında çıkarılması gerekenler var. Bunları da irdeliyoruz” diye konuştu.
TRABZON’DA İŞTEN ÇIKARILACAK 350 KİŞİ
Trabzon’da Çağrı merkezinde işten çıkarılacak 350 kişi ile ilgili gelen soruya ise Bakan Uraloğlu, “Gişiimim oldu. Sadece benim değil diğer arkadaşların da oldu. Konuyla ilgili temaslarımız olacak. Trabzon için 350 kişi yüksek rakam, 1 kişi de olsa kıymetli ama sayı çok olunca önemli hale gelmiş oluyor. Yakından takip ediyoruz, konuya bir çözüm üretme gayreti içindeyiz” dedi.

Bakan Uraloğlu Trabzon’daki seçim sonuçları için açıklamada bulundu!
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kuzey Anadolu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!