Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman: BAE'yle derin ilişkilerimiz var

Selman, BAE'deki yeni görevlendirmelerin ardından ilgili makamlarla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman: BAE'yle derin ilişkilerimiz var

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) gerçekleştirilen yeni görevlendirmelerin ardından ilgili makamlarla telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın kardeşi ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Mansur bin Zayid Al Nahyan’ı kendisinin ikinci yardımcılığı görevine atamasının yanı sıra oğlu Şeyh Halid bin Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ı Abu Dabi Emirliği Veliaht Prensi olarak atamasıyla birlikte gerçekleşen atamaları kutlayan Veliaht Prens bin Selman, her iki ismi de ayrı ayrı arayarak başarı dileklerini dile getirdi.

Suudi Veliaht Prensi, BAE’deki refah ve ilerlemeyi güçlendireceğini belirttiği atamaların kardeşlik bağlarının ve ikili ilişkilerin derinliğine katkı sağlayacağını vurguladı. Ayrıca bin Selman, Suudi Arabistan ve BAE arasındaki dostluk ve işbirliği ilişkilerinin önemini de yineledi.

BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın oğlu Şeyh Halid bin Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın Abu Dabi Emirliği Veliaht Prensi olarak atanmasıyla birlikte BAE Devlet Başkanlığı Yardımcılığı görevine de Şeyh Mansur bin Zayid Al Nahyan getirilmişti. Atamaların ardından Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’a iki ayrı tebrik mesajı göndermişti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman: BAE’yle derin ilişkilerimiz var
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kuzey Anadolu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!